1.ІНФОРМАЦІЯ ПРО ОРГАН МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ
1.1 Населений пункт Слобожанська селищна територіальна громада
1.2 Область

Дніпропетровська

1.3 Повна назва органа місцевого самоврядування ОТГ Степанецька  Сільська  Рада Канівського Району Черкаської  області
1.4 Кількість населених пунктів

2

1.5 Кількість населення

14502

1.6 Повна назва органу управління ОТГ відповідального за впровадження практики

Відділ соціального захисту населення Слобожанської Селищної Ради

1.7 Повна поштова адреса ОМС:

 вул. Совхозна, 56-б, смт Ювілейне, Дніпропетровський р-н, Дніпропетровська обл., 52005

1.8 Телефон (з кодом міжміського зв’язку) (056)-719-91-96, (056)-767-10-21,  (056)-719-91-47
1.9 Адреса електронної пошти ОМС 473696416@ukr.net
1.10 Офіційний сайт ОМС ОТГ slobozhanska.gromada.site
1.11 ПІБ керівника ОМС ОТГ Камінський Іван Миколайович 
1.12 ПІБ керівника відділу, відповідального за впровадження практики Яремчук Оксана Валеріївна

тел. 097-333-52-54

e-mail: vszn@slobozhanska-gromada.gov.ua

ЗМІСТ

Назва практики

Впровадження надання інтегрованих соціальних послуг на території Слобожанської селищної територіальної громади

Період початку впровадження практики

З липня 2017 року та продовжує діяти.

Короткий опис проблеми, на вирішення якої впроваджено практику

З утворенням селищної територіальної громади виникла необхідність надання різних видів соціальних послуг, матеріальної допомоги, здійсненні соціального обслуговування, профілактичної роботи та реабілітації дітей та сімей, що опинилися у складних життєвих обставинах в межах єдиного соціального простору та за принципом «єдиного вікна».

Передумови: що сприяло запровадженню практики, спонукало до вирішення проблеми; причини створення практики

Надання послуг із соціальної підтримки населенню за старою системою на рівні районних структур. Необхідність у розвитку системи надання соціальних послуг саме за місцем проживання мешканців громади, без вилучення їх зі звичного середовища проживання та запровадження інноваційних послуг для незахищених верств населення.

Визначення потреб громади в соціальних послугах. Професіональний та індивідуальний підхід при наданні якісних соціальних послуг.

Опис практики: ініціативи, діяльність в громаді, алгоритм впровадження практики, застосовані методи вирішення проблеми, цільова аудиторія, виконавці, партнери

З вересня 2017 року змінено порядок передачі прийнятих заяв та документів до районного управління соціального захисту населення: прийняті у повному комплекті документи передаються до управління протягом 24 годин, а не раз у тиждень як було раніше. Налагоджено обмін електронними реєстрами передачі особових справ до управління. Впроваджено надання в електронному вигляді результатів розгляду прийнятих заяв на надання соціальних допомог (призначена сума, періоди призначення, причини відмови, та інше).

Електронний обмін здійснюється EXEL-файлами. Створені власні бази – осіб з інвалідністю та багатодітних сімей, з повною інформацією для надання допомоги, база копій стандартних довідок; сформована електронна база усіх отримувачів допомог та призначених виплат.

З серпня 2018 року послугам із соціальної підтримки населення надано статус «адміністративні». Розроблені та затверджені інформаційні та технологічні картки з надання адміністративних послуг. Створено фронт-офіси у старостаті та відділі соціального захисту населення для прийому заяв та документів щодо всіх видів послуг.

З лютого 2018 року стартував «Мобільний соціальний офіс», який включає в себе сумісні виїзди спеціалістів соціальних служб громади до мешканців віддаленого  житлового масиву та до старостинського округу щодо прийому громадян і надання послуг за місцем проживання заявників та затверджено графік виїзду. З  квітня 2018 року започатковано наближення медичних послуг до населення громади, а саме для мешканців віддаленого житлового масиву.

Щодо удосконалення надання соціальної допомоги людям похилого віку та інвалідам, особам, які потрапили в складні життєві обставини було прийняте рішення про створення  денного відділення для осіб похилого віку та інвалідів, яке було відкрито у серпні 2017 року.

Результати практики: які отримані якісні і кількісні показники, на що позитивно вплинула реалізація практики, чиї проблеми вирішено, які системні зміни в громаді досягнуті

Створена система оперативного і безперешкодного реагування на проблеми у сфері соціального захисту, мінімізована кількість відвідувань мешканців громади до організацій різних сфер діяльності. Спрощено процедуру отримання адміністративних послуг та поліпшено якість їх надання. Збільшено кількість надання адміністративних послуг – до 108.

За 2018 рік, станом на 01.07.2018 року, прийнято 434 заяви на призначення 490 державних соціальних виплат та компенсацій, на субсидію – 870 заяв. Надано консультацій 3059 мешканцям громади. Видано 949 повідомлень про результати розгляду наданих заяв. З лютого по липень 2018 року проведено 11 виїзних прийомів, на яких надано соціальних послуг 137 мешканцям громади. Кожну середу проводить виїзний прийом сімейний лікар мешканців віддаленого житлового масиву. Забезпечено надання безкоштовних перукарських послуг.

Перукарем надано 158 послуг як безпосередньо в денному відділенні так і на дому, для осіб, які обмежені в русі. Створено групи за інтересами: «Сам умію і тебе навчу» (рукоділля) , «Поезія та спів», «Шахи та шашки». Спільно з Комунальним закладом «Спорт для всіх» для відвідувачів денного відділення організовано заняття в тренажерному залі та фізкультурні вправи на свіжому повітрі. Організовано на громадських засадах заняття з пілатесу, Організовано прийом речей від громадян для наповнення «банку одягу» для малозабезпечених громадян, переміщених осіб з зони проведення АТО та інших.

Які були перешкоди у реалізації практики, складнощі, як вдалось їх подолати, що сприяло успіху

Розрізненість розміщення соціальних служб, які зараз знаходяться в одному приміщенні, що надає змогу надавати соціальні послуги у скорочений термін та у комфортних для відвідувачів та спеціалістів умовах. Відсутність повної інформації щодо потреб громади у соціальних послугах.

З метою розвитку соціальних послуг в громаді, посилення проведення соціальної роботи щодо адміністрування виявлення потреб мешканців громади та організації для них доступних соціальних послуг, прийняте рішення про проведення анкетування на території громади з 23.07.2018 до 01.10.2018 року та закріплено дільниці території громади між фахівцями з соціальної роботи та надання соціальних послуг.

Бюджет практики, обсяги та джерела фінансування, співфінансування, внесок громади тощо.

Місцевий бюджет

Наявність публікації у ЗМІ щодо практики (вказати посилання на джерела і Інеті, довантажити скан-копії газетних публікацій тощо)

Наявність розроблених локальних документів в процесі реалізації практики: рішень органів місцевого самоврядування, програм, положень, договорів тощо