1.ІНФОРМАЦІЯ ПРО ОРГАН МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ
 
1. Населений пункт Селище міського типу Нова Борова
2. Область Житомирська
3. Повна назва органа місцевого самоврядування ОТГ Новоборівська селищна територіальна громада
4. Кількість населених пунктів 18
5. Кількість населення 8500
6. Повна назва органу управління ОТГ відповідального за впровадження практики Відділ земельних ресурсів Новоборівської селищної ради
7. Повна поштова адреса  ОМС: 12114, Житомирська область, Хорошівський район, смт. Нова Борова, вул. Незалежності, 9-А
8. Телефон (з кодом міжміського зв’язку) (04145) 9 51 57
9. Адреса електронної пошти ОМС selrada_novaborova@ukr.net
10. Офіційний сайт ОМС ОТГ https://novoborivska-gromada.gov.ua
11. ПІБ керівника ОМС ОТГ Рудюк Григорій Лаврентійович
12. ПІБ керівника відділу, відповідального за впровадження практики Гаращук Олександр Петрович
1. ОТГ

 

Новоборівська
2. Область

 

Житомирська
3. Назва практики

 

Наповнення місцевого бюджету шляхом проведення земельних торгів у формі аукціону з продажу прав оренди земельних ділянок
4. Період початку впровадження практики (від місяць/рік – до місяць/рік). Січень 2019 року по березень 2021 року
5. Короткий опис проблеми, на вирішення якої впроваджено практику – до 3 речень. Низькі надходження до місцевого бюджету від плати за землю, які не дозволяли в повній мірі реалізувати програму соціально-економічного розвитку Новоборівської територіальної громади. Значна частина земель не використовувалась, а заростала лісом та бур’яном. Частково  самовільно, без документів, оброблялась недобросовісними сільгоспвиробниками.
6. Передумови: що сприяло запровадженню практики, спонукало до вирішення проблеми; причини створення практики – до 5 речень. В 2018 році Уряд прийняв рішення щодо питання передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад, яке дало можливість чітко і прозоро формувати дохідну частину місцевих бюджетів в частині плати за землю. (Розпорядження КМУ від 31.01.2018 року № 60-р «Питання передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад»). Відповідно до цього розпорядження Новоборівській селищній раді передано у комунальну власність земельні ділянки сільськогосподарського призначення держаної власності загальною площею 3080 га. Земельні ділянки були віднесені до земель запасу. Для забезпечення ефективного використання земель та  для залучення додаткових коштів у місцевий бюджет, які в свою чергу дали б змогу  вирішити низку соціально-економічних проблем громади, було прийнято рішення про передачу частини земель запасу в оренду шляхом проведення аукціонів.
7. Опис практики: ініціативи, діяльність в громаді, алгоритм впровадження практики, застосовані методи вирішення проблеми, інновації, цільова аудиторія, виконавці, партнери – до 10 речень. Відповідно до рекомендацій постійної земельної комісії Новоборівської селищною ради, землевпорядниками було підготовлено та подано на розгляд цієї комісії перелік всіх земельних ділянок, які можливо надати в оренду для сільськогосподарських потреб. Відібрані, узгоджені з старостами відповідних старостинських округів, земельні ділянки були включені до переліку земельних ділянок сільськогосподарського призначення комунальної власності для підготовки окремих лотів для продажу права оренди на земельних торгах у формі аукціону, що затверджувався рішенням 34 сесії 7 скликання від 24.01.2019 р. № 852 Новоборівської селищної ради, подальшому в це рішення були внесені зміни для доповнення переліку земельними ділянками.

Відповідно до Земельного кодексу України фінансування підготовки лотів до проведення земельних торгів здійснюється організатором земельних торгів (селищною радою) або їх виконавцем (ліцитатором) відповідно до договору між ними. На засіданні постійної земельної комісії було прийнято рішення заключити договір з виконавцем торгів. Вибір виконавця торгів на території Житомирської області здійснювався шляхом аналізу веб-сайту Держгеокадастру України (http://www.torgy.dazru.gov.ua) до уваги бралась інформація про кількість проведених аукціонів виконавцем торгів. Також на засіданні вищезгаданої комісії було здійснено, вибір конкретних земельних ділянок (з переліку земельних ділянок для продажу права оренди на земельних торгах у формі аукціону) на які необхідно виготовити землевпорядну документацію та агрохімічні паспорти полів.

Виготовлену землевпорядну документацію було подано на затвердження селищною радою. Одночасно з затвердженням документації встановлюються умови продажу права оренди на земельні ділянки (стартовий розмір річної орендної плати по всіх лотах від нормативної грошової оцінки земельної ділянки, крок земельних торгів у формі аукціону з продажу права оренди земельної ділянки  від стартової ціни лоту, термін оренди земельної ділянки).

Після здійснення підготовки лотів до проведення земельних торгів, на офіційному веб-сайті Держгеокадастру України (http://www.torgy.dazru.gov.ua) розміщується оголошення про проведення відповідних земельних торгів.  Земельні торги проводяться не раніше 30 днів та не пізніше 90 днів після оприлюднення оголошення.

Провівши торги укладається договір оренди землі з переможцем земельних торгів.

8. Результати практики: які отримані якісні і кількісні показники, на що позитивно вплинула реалізація практики, чиї проблеми вирішено, які системні зміни в громаді досягнуті – до 10 речень. Від липня 2019 року по червень 2020 року селищною радою передано в оренду шляхом проведення земельних торгів у формі аукціону 29 земельних ділянок сільськогосподарського призначення, загальною площею 753,8663 га., які дали змогу додатково залучити до бюджету громади 3 115 488 грн.
9. Які були перешкоди у реалізації практики, складнощі, як вдалось їх подолати, що сприяло успіху – до 5 речень. Після проведення перших земельних торгів Антимонопольним комітетом України були витребувані копії всіх документів, які стосувались проведення земельних торгів з продажу права оренди землі у формі аукціону. Та надані рекомендації «Про вжиття заходів, спрямованих на запобігання порушення законодавства про захист економічної конкуренції». Рекомендація полягала в тому, що у разі проведення земельних торгів визначати виконавця земельних торгів на конкурентних засадах відповідно до вимог земельного законодавства, законодавства про здійснення публічних (державних) закупівель та законодавства про захист економічної конкуренції. Ці рекомендації були розіслані громадам Житомирської області. Після проведення спільної наради з громадами та Антимонопольним комітетом України було прийнято ці рекомендації до відома та під час вказаної наради, було підтверджено твердження відсутності на законодавчому рівні переліку критеріїв щодо відбору Виконавця земельних торгів. Водночас під час наради було підтверджено правильність дій органу місцевого самоврядування в частині дотримання конкуренційного законодавства у сфері визначення виконавців земельних торгів наступним чином: у випадку звернення до органу місцевого самоврядування одного виконавця, –  жодних правових колізій та прогалин у даній сфері права не виникає; у випадку звернення до органу місцевого самоврядування двох і більше виконавців, – вибір виконавця здійснюється шляхом голосування депутатів ради.
10. Бюджет практики, обсяги та джерела фінансування, співфінансування, внесок громади тощо. Бюджет громади не поніс жодних витрат, адже витрати, здійснені організатором земельних торгів або їх виконавцем на підготовку лотів до проведення земельних торгів, відшкодовуються переможцем земельних торгів за кожним лотом.
11. Наявність газетних публікацій або  вказати посилання на джерела в Інтернеті щодо опису практики – до 3х. –          відсутні
12. Наявність розроблених локальних документів в процесі реалізації практики: рішень органів місцевого самоврядування, програм, положень, договорів тощо.

(додати окремо в форматі  PDF файлу приклади напрацьованих місцевих нормативно-правових та інших релевантних документів, які сприяли чи допомагають її впровадженню)

1. Рішення сесії Новоборівської селищної ради № 852 «Про визначення переліку земельних ділянок для підготовки окремих лотів для продажу права оренди на земельних торгах у формі аукціону»

2. Рішення сесії Новоборівської селищної ради № 874 «Про укладання договору із Виконавцем земельних торгів, надання дозволів на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок з метою зміни їх цільового призначення та виготовлення агрохімічних паспортів земельних ділянок»

3. Рішення сесії Новоборівської селищної ради № 946 «Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки  та проведення земельних торгів у формі аукціону з продажу права оренди земельної ділянки»

13. Відповідальна особа за підготовку заявки та контакти для отримання додаткової інформації за потреби. Гаращук Олександр Петрович, начальник відділу земельних ресурсів, zem_nbotg@ukr.net, 097 799 18 42
Про затвердження проекту на аукціон
Перелік земельних ділянок для аукціону
Договір з виконавцем земельних торгів