1.ІНФОРМАЦІЯ ПРО ОРГАН МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ
1.1 Населений пункт Ляплівська ОТГ
1.2 Область

Черкаська

1.3 Повна назва органа місцевого самоврядування ОТГ Ліплявська сільська рада об’єднаної територіальної громади Черкаської області
1.4 Кількість населених пунктів

3

1.5 Кількість населення

3177

1.6 Повна назва органу управління ОТГ відповідального за впровадження практики

1.7 Повна поштова адреса ОМС: Центральна,2  село Ліпляве,  Канівський район

Черкаська область

19020

1.8 Телефон (з кодом міжміського зв’язку) (04736) 9 22 24
1.9 Адреса електронної пошти ОМС  

silradaliplava@gmail.com

1.10 Офіційний сайт ОМС ОТГ http://liplyavska.gromada.org.ua/
1.11 ПІБ керівника ОМС ОТГ Геращенко Сергій Валентинович
1.12 ПІБ керівника відділу ОМС, відповідального за впровадження практики Іванова Валентина Миколаївна

ЗМІСТ

Назва практики

Облаштування зони відпочинку  біля ставка в центрі села Ліпляве  Черкаської області

Період початку впровадження практики

06.2018 – 08.2018

Короткий опис проблеми, на вирішення якої впроваджено практику

Облаштування зони відпочинку в центрі громади, селі Ліпляве, з прокладенням пішохідної доріжки, облаштуванням спортивного майданчику та освітленням для створення кращих умов для відпочинку та дозвілля для всіх жителів громади. За допомогою реалізації проекту було  створено  інфраструктуру для здорового відпочинку та дозвілля.

Передумови: що сприяло запровадженню практики, спонукало до вирішення проблеми; причини створення практики

Відсутність в громаді необхідної для здорового та комфортного відпочинку на свіжому повітрі інфраструктури.  За участі в конкурсі мікро-грантів в рамках проекту  «ЧАС ДІЯТИ:  ПРОВЕДЕННЯ    КОНКУРСУ  ІНІЦІАТИВ з метою розвитку сільських територій через партнерство місцевої влади,  громади та бізнесу» в 2018 році який реалізується БО «БФ «УРОЖАЙ-ГРОМАДІ» за підтримки ТОВ «НВФ «УРОЖАЙ», Ліплявська  ОТГ  виграла проект «Облаштування зони відпочинку в центрі села Ліпляве, біля ставка», в якому передбачалося прокладення пішохідної доріжки, встановлення альтанки та лавок для відпочинку. При плануванні реалізації даного проекту виникла ідея в проведенні освітлення території зони відпочинку.

Опис практики: ініціативи, діяльність в громаді, алгоритм впровадження практики, застосовані методи вирішення проблеми, цільова аудиторія, виконавці, партнери

Мета проекту – Покращення екологічного стану та інвестиційної привабливості території громади шляхом облаштування зони відпочинку та парку  біля ставка сільської ради Ліплявської ОТГ.

Основними  завданнями проекту є: облаштовання зони відпочинку для проведення культурного та здорового дозвілля жителів громади,  створення платформи для сімейного відпочинку, спілкування та згуртування громадян,  формування екологічної культури населення. Мешканці громади матимуть змогу комфортно проводити вільний час. Даний проект є першим кроком для створення більш комфортного відпочинку жителів громади.

Зовнішнє освітлення села є важливою та невід’ємною складовою інфраструктури Ліплявської ОТГ. Правильно спроектоване освітлення площ і вулиць – це комфорт і безпека людей в темний час доби. З цією метою реалізовано проект по освітленню зони відпочинку та прилеглої до неї території, а саме вулиці Гайдара.

Результати практики: які отримані якісні і кількісні показники, на що позитивно вплинула реалізація практики, чиї проблеми вирішено, які системні зміни в громаді досягнуті

Підвищено інвестиційну привабливість громади. Створено необхідну для здорового, комфортного та безпечного відпочинку на свіжому повітрі інфраструктуру. Реалізація проекту  сприяє формуванню екологічної культури населення Ліплявської ОТГ, дає можливість організації та згуртування населення громади, жителі громади мають змогу комфортно проводити вільний час.

Завдяки реалізації проекту в центрі села Ліпляве з’явиться 300 кв.м, облаштованоії, привабливої, охайної, упорядкованої зони відпочинку та дозвілля для всіх 2015 мешканців села та гостей. Облаштування зони здорового відпочинку, сподівається влада громади, зробить життя людей більш комфортнішим та безпечним.

Які були перешкоди у реалізації практики, складнощі, як вдалось їх подолати, що сприяло успіху

Згідно першого проекту-переможця, проведення лінії електроосвітлення не передбачалося, тому для виконання непередбачених робіт потрібно було додаткове фінансування. Адміністрація громади звернулася за допомогою до діючого на території громади підприємства, ПрАТ «Миронівська птахофабрика» Агроіндустріального холдингу МХП, які невідмовили  та допомогли у вирішенні питання.

Бюджет практики, обсяги та джерела фінансування, співфінансування, внесок громади тощо.

Загальна вартість проекту «Облаштування зони відпочинку в центрі села Ліпляве, біля ставка» становить 202609 грн., в тому числі:

  • проведення освітлення зони відпочинку становить 87609грн., з них кошти громади – 12609грн., та кошти ПрАТ «Миронівська птахофабрика» – 75000грн.;
  • облаштування та благоустрій території зони відпочинку становить 115000 грн., з них кошти громади – 65000грн., та кошти БО БФ «Урожай громаді – 50000грн.

Наявність публікації у ЗМІ щодо практики

Наявність розроблених локальних документів в процесі реалізації практики: рішень органів місцевого самоврядування, програм, положень, договорів тощо