1.ІНФОРМАЦІЯ ПРО ОРГАН МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ
1.1 Населений пункт Нова Борова
1.2 Область

Житомирська

1.3 Повна назва органа місцевого самоврядування ОТГ Новоборівська селищна рада
1.4 Кількість населених пунктів

19

1.5 Кількість населення

8500

1.6 Повна назва органу управління ОТГ відповідального за впровадження практики

Виконавчий комітет Новоборівської селищної ради

1.7 Повна поштова адреса ОМС:

вул. Незалежності 11, смт. Нова Борова, Хорошівський р-н., Житомирської області, 12114

1.8 Телефон (з кодом міжміського зв’язку) +380982552931
1.9 Адреса електронної пошти ОМС matvienko.anna.nb@gmail.com
1.10 Офіційний сайт ОМС ОТГ  https://novoborivska-gromada.gov.ua/
1.11 ПІБ керівника ОМС ОТГ Рудюк Григорій Лаврентійович
1.12 ПІБ керівника відділу, відповідального за впровадження практики Семеній Руслан Іванович

ЗМІСТ

Назва практики

Створення адвокаційного простору для мешканців Новоборівської ОТГ

Період початку впровадження практики

27 березня 2018 р. – безстроково

Короткий опис проблеми, на вирішення якої впроваджено практику

На території новоствореної громади проживає 8500 мешканців, у 2017 р. працював виїзний  дільничний інспектор поліції. Мешканці громади не мали доступу до правових послуг, для отримання правової допомоги, написання заяв, тощо. Громадяни були змушені їхати до Хорошева за 26 км. від Нової Борової та від 35 км. до 42 км. від інших населених пунктів громади.

Передумови: що сприяло запровадженню практики, спонукало до вирішення проблеми; причини створення практики

Під час засідання робочої групи з питань безпеки, було висунуто питання про створення на території Новоборівської ОТГ поліцейської станції та онлайн кабінетів безоплатної вторинної правової допомоги в старостинських округах. Вищевказані заходи мали бути спрямовані на отримання правової допомоги та можливості написання заяв, проведення консультацій з дільничним та юристами, що суттєво впливає на безпеку мешканців громади.

Паралельно з цими процесами першою на Житомирщині відкрила двері для відвідувачів поліцейська станція у селищі Новій Боровій Хорошівського району. Чимало зусиль для цього у тісній співпраці з Головним управлінням Нацполіції в Житомирській області доклала місцева територіальна громада. Також у рамках реалізації проектів з безпеки життєдіяльності до облаштування та відповідного оснащення приміщення приєдналися ПРООН та місцеві громадські організації «Спілка ветеранів та учасників АТО», «Паритет», Центр дитячої та юнацької творчості та небайдужі жителі селища. Тож у відкритті поліцейської станції участь узяли відповідно керівництво ГУНП, місцевої ОТГ, координатор міжнародної та представники названих громадських організацій.

Новоборівська ОТГ провела соціологічне опитування у громаді дізналися, що 75% жителів вважають питання безпеки життєдіяльності першочерговими для вирішення, а стан правопорядку ключова їх складова. Відтак знайшли приміщення, в якому силами селищної ради провели капітальний ремонт і за допомогою обласного ГУНП, проекту ПРООН в Україні, представників громадських організацій облаштували та технічно забезпечили офіс, в якому зможуть постійно працювати наші правоохоронці та фахівці з надання правової допомоги. Окрім цього для діяльності у семи бібліотеках старостинських округів закуплено і встановлено оргтехніку, а усі комп’ютери підключені до всесвітньої мережі Інтернет.

Опис практики: ініціативи, діяльність в громаді, алгоритм впровадження практики, застосовані методи вирішення проблеми, цільова аудиторія, виконавці, партнери

У ході реалізації проекту ГО «Спілка ветеранів та учасників АТО», ПРООН Україна та Новоборівської селищної ради реалізовано проект «Створення безперешкодного доступу до вторинної правової допомоги». В ході проекту ПРООН Україна було профінансовано закупівлю дверей, гратів на вікна, столів та стільців, комп’ютерів та мультифункціональних пристроїв для друку та сканування документів, для отримання вторинної правової допомоги в Новій Боровій та в шести бібліотеках громади.

За кошти з бюджету Новоборівської селищної ради проведено капітальний ремонт та доукомплектовано меблями поліцейську станцію, проведено встановлення гратів, дверей в онлайн кабінети. Цільовою аудиторією проекту є 7249 дорослих громадян отримувачів послуг та 423 учні старшої школи. Щодо поліцейської станції та дільничного офіцеру поліції, то більшість свого часу він працює з людьми, безпосередньо з населенням, маючи для цього належно обладнане робоче місце безпосередньо у селищі. Станція обладнана комп’ютерною технікою, що під’єднана до Інтернет-мережі. Тож поліцейський здійснюватиме не лише безпосередній прийом громадян у робочому кабінеті, а й буде проводити онлайн-консультації з правових питань.

Для роботи ювенального інспектора передбачено і дитячу зону з відповідними атрибутами – іграшками, книгами тощо.
Навіть у сільських бібліотеках жителі мають доступ до інтернет-ресурсу для спілкування з дільничним офіцером.

Також поліцейським групам швидкого реагування передали нагрудні відеореєстратори (боді-камери) та планшет для використання у повсякденній роботі.

Результати практики: які отримані якісні і кількісні показники, на що позитивно вплинула реалізація практики, чиї проблеми вирішено, які системні зміни в громаді досягнуті

Практика започаткована 27 березня 2018р.,  за два місяці отримано безоплатну правову допомогу через онлайн кабінети 45 осіб мешканців об’єднаної територіальної громади, 12 осіб звернулись з заявами в новостворену дільничну станцію, 6 мешканців подали онлайн заяви до державної міграційної служби – на отримання закордонного паспорту .

Які були перешкоди у реалізації практики, складнощі, як вдалось їх подолати, що сприяло успіху

Основною складністю при створенні адвокаційного простору була незацікавленість мешканцями громади в отриманні правових послуг, низька поінформованість громадян в послугах, які можна отримати в онлайн – кабінетах та в поліцейській станції. В ході висвітлення проекту проведено громадські зібрання, онлайн – презентації, висвітлення в соціальних мережах та на сайті громади, про послуги, що надаються вищевказаними установами.

Бюджет практики, обсяги та джерела фінансування, співфінансування, внесок громади тощо.

350 тис.грн. кошти гранту отриманого ГО «Спілка ветеранів та учасників АТО» від ПРООН Україна та 60 тис.грн. внесок громади.

Наявність розроблених локальних документів в процесі реалізації практики: рішень органів місцевого самоврядування, програм, положень, договорів тощо