1.ІНФОРМАЦІЯ ПРО ОРГАН МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ
1.1 Повна назва органу управління ОТГ відповідального за впровадження практики

Пирятинська міська рада

1.2 Повна назва органа місцевого самоврядування ОТГ Пирятинська міська рада
1.3 Кількість населених пунктів 9
1.4 Кількість населення

17000

1.5 Область

Полтавська

1.6 Повна поштова адреса ОМС:

Вул. Соборна, 21, м.Пирятин, Полтавська обл., 37000

1.7 Телефон (з кодом міжміського зв’язку) 0535820580
1.8 Адреса електронної пошти ОМС office@pyryatyn-mrada.gov.ua
1.9 Офіційний сайт ОМС ОТГ http://pyriatyn.org.ua
1.8 ПІБ керівника ОМС ОТГ Рябоконь Олексій Петрович
1.9 ПІБ керівника відділу, відповідального за впровадження практики Божко Андрій Миколайович

ЗМІСТ

Назва практики

Встановлення системи візуального моніторингу для охорони громадського порядку

Період початку впровадження практики

2016 рік

Короткий опис проблеми, на вирішення якої впроваджено практику

Ефективність роботи поліції щодо забезпечення громадського правопорядку, публічної безпеки, безпеки дорожнього руху, профілактики злочинності, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян у значній мірі залежить від рівня оснащеності сучасними технічними засобами. На даний час Пирятинське ВП ГУНП має потребу у створенні єдиного комплексу відеоспостереження на території міста, який значно підвищить оперативне реагування на скоєні злочини, збільшить кількість їх розкриття, призведе до зменшення таких злочинів та правопорушень, як хуліганство, пограбування, незаконне заволодіння майном та порушення у сфері дорожнього руху.

Передумови: що сприяло запровадженню практики, спонукало до вирішення проблеми; причини створення практики

Передумови полягають у запобіганні виникненню умов, що сприяють вчиненню правопорушень, удосконаленні методів роботи з їх профілактики, забезпеченні захисту конституційних прав і свобод людини на основі чітко визначених пріоритетів, створенні умов для проведення ефективної правової та виховної роботи серед населення, поступового нарощування зусиль у цій справі правоохоронних органів, центральних і місцевих органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та громадськості. Практика розроблена з метою підвищення ефективності роботи поліції щодо забезпечення громадського правопорядку, публічної безпеки, профілактики злочинності, боротьби з нею, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян міста та посилення взаємодії правоохоронних органів з органами місцевого самоврядування у протидії будь-яким проявам злочинності в інтересах територіальної громади.

Опис практики: ініціативи, діяльність в громаді, алгоритм впровадження практики, застосовані методи вирішення проблеми, цільова аудиторія, виконавці, партнери

Цю практику внесено до „Програми взаємодії з правоохоронними органами щодо профілактики злочинності на території Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади на 2016 рік“.  Ініціатором розроблення Програми  є Виконком Пирятинської міської ради. Розробник Програми – Пирятинське ВП ГУНП в Полтавській  області. Відповідальний виконавець Програми – ГУНП в Полтавській області, Пирятинське ВП ГУНП в Полтавській області, Пирятинська міська рада. Учасники Програми – міська рада, підприємства, організації, установи.

Результати практики: які отримані якісні і кількісні показники, на що позитивно вплинула реалізація практики, чиї проблеми вирішено, які системні зміни в громаді досягнуті

Виконання в повному обсязі „Програми взаємодії з правоохоронними органами щодо профілактики злочинності на території Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади на 2016 рік (встановлення системи візуального моніторингу) дало можливість: здійснювати профілактику правопорушень та попереджувати скоєння злочинів, знизити кількість випадків злочинів проти приватної власності на 5%. Рівень оснащеності сучасними технічними засобами – створення єдиного комплексу відеоспостереження на території міста, значно підвищило  оперативне реагування на скоєні злочини, збільшило кількість їх розкриття, призвело до зменшення таких злочинів та правопорушень, як хуліганство, пограбування, незаконне заволодіння майном та порушення у сфері дорожнього руху.

Які були перешкоди у реалізації практики, складнощі, як вдалось їх подолати, що сприяло успіху

Перешкод у реалізації даної практики не виникало, але Пирятинського ВП ГУНП в Полтавській області, як майбутнім користувачем та балансоутримувачем  не було вчасно надано технічних характеристик необхідних до встановлення обладнання, а саме: не зазначено кут оглядовості, тому були деякі непорозуміння щодо улаштування комплексу відеоспостереження на території міста, які погоджено та виправлено.

Бюджет практики, обсяги та джерела фінансування, співфінансування, внесок громади тощо.

Бюджет практики „Встановлення системи візуального моніторингу“ становить 199.0 тис. гривень, фінансування з бюджету Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади.

Наявність публікації у ЗМІ щодо практики

З публікаціями щодо практики можна ознайомитись на сайті Пирятинської міської ради у розділі новини від 11 листопада 2016 року, де йдеться про рішення сесії Пирятинської міської ради щодо затвердження „Програми взаємодії з правоохоронними органами щодо профілактики злочинності на території Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади на 2016 рік“.

Наявність розроблених локальних документів в процесі реалізації практики: рішень органів місцевого самоврядування, програм, положень, договорів тощо

Локальним документом щодо реалізації практики є рішення сесії Пирятинської міської ради  №  270 від 09 листопада 2016 року  про затвердження „Програми взаємодії з правоохоронними органами щодо профілактики злочинності на території Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади на 2016 рік“.